17 Aralık 2009 Perşembe

EZOGELİN ÇORBASI


MALZEMELER:
2 yemek kaşığı pirinç
2 yemek kaşığı bulgur
2 yemek kaşığı mercimek
2 yemek kaşığı un
1 tane kuru soğan (çok küçük doğrayın)
1 yemek kaşığı biber salçası
tuz, kırmızı pulbiber, karabiber (karıştırıp bir kenarda bekletin)
zeytinyağı
1,5 litre su (7,5 su bardağı)
YAPILIŞI:
*Mercimek, bulgur ve pirinci 2 su bardağı suda yumuşayana kadar haşlayın.
*İncecik doğradığınız soğanı istediğiniz miktarda yağda kavurun.
*Kavrulan soğanlara un katın, 2-3 dakika kavurun, salça ve baharatları ekleyip 2-3 dakika daha kavurun. Bu arada sürekli karıştırmayı ihmal etmeyin.
*Suyu katın, kaynayınca haşladığınız bakliyatları da suyuyla ilave edin.
*10 dakika kaynatıp ocaktan alın. Üzerine bol nane serperek servis edebilirsiniz.Devamı: http://yesilkivi.com/?paged=5#ixzz0ZxYY4M2G

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder