17 Eylül 2009 Perşembe

ZEYTİNYAĞLI HAVUÇ


Malzemeler:
5 adet havuç
1 adet kurusoğan
1/2 diş sarımsak
2 yemek kaşığı limon suyu
1 yemek kaşığı toz şeker
yarım çay bardağı sıvıyağ veya zeytinyağı
1,5 / 2 bardak sıcak su
tuz,karabiber,maydanoz
Havuçların kabuklarını temizleyip önce uzunlamasına dörde bölüp sonra uzun şeritleri ortadan ikiye bölün.Soğanı yemeklik doğrayın ve pembeleşinceye kadar sıvıyağda kavurun.
Havuçları ekleyip bir kaç dakika soteleyin.Üzerine sıcak suyu ilave edip havuçlar yumuşayıp suyu azalana kadar pişirin.Havuçları suyunu süzüp servis tabağına alın.
1,2 yemek kaşığı sıvıyağda rendelenmiş sarımsakları biraz soteleyin.Üzerine limon suyunu,toz şekeri,karabiberi , tuzu ve süzdüğünüz suyu ekleyip karıştırın.
Havuçların üzerine gezdirip kıyılmış maydanozla süsleyin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder