19 Mart 2013 Salı

ÇİKOLATALI BİSKÜVİLER


MALZEMELER
  • 250 gr.margarin oda sıcaklığında beklemiş
  • 3 su bardağı un
  • 1 paket vanilin
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 paket (80gr)bitter çikolata
  • 2 küp şeker büyüklüğünde tereyağ
  • süslemek için toz fıstık
YAPILIŞI
  • Un,margarin,vanilin ve pudra şekerini yoğurun.hamurun toplanması biraz zor olabilir ancak sonuçta çok güzel bir hamur ortaya çıkıyor.
  • Hamuru merdane ile en fazla 1cm olacak şekilde açın ve dilediğiniz kalıpla bisküvilere şekil verin.
  • Önceden ısıtılmış 160 derece fırında 15 dakika pişirin.
  • Çikolata ve tereyağını ister benmari usulü istersenizde benim yaptığım gibi mikrodalganın çözdürme programında eritin.mikroda eritiyosanız beraber koyduğunuz yağı ve çikolatayı 2 -3 dakika çözdürün ve çıkardıktan sonra karıştırın.
  • Soğuyan bisküvilerin üstüne çikolata sürüp istediğiniz malzemeyle süsleyin

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder